adult-agency-business-380769.jpg
 

VROEGH Design bestaat uit oprichter Bob Vroegh en een samenwerking met een aantal vaste technici, stuk voor stuk voorzien van een grote affiniteit met fietsen. Doordat we niet in loonverband werken kunnen we per opdracht de juiste zelfstandige ingenieurs selecteren met de benodigde expertise en interesse. Dit biedt een flexibele werkomgeving waar vanuit intrinsieke motivatie producten gerealiseerd worden. Onze ervaring leert dat deze wijze van werken het beste resultaat oplevert.Over Bob Vroegh

Op mijn veertiende jaar raakte ik geïnteresseerd in de fiets als vervoersmiddel. Ik ben opgegroeid in een dorpje aan de kust van Zuid-Holland, mooi maar afgelegen. De 22 kilometer naar de middelbare school, fietste ik minimaal twee keer per dag gefietst. De fiets was een stabieler vervoersmiddel dan het openbaar vervoer. Daarnaast is het gevoel van vrijheid dat ik ervoer tijdens het forenzen en fietsvakanties niet te omschrijven.

Meerdere fietsgerelateerde bijbanen volgde om aan de wens naar kwalitatieve fietsen te voldoen. Van fietsenpoetser bij een lokale fietsenmaker tot mechanieker bij meerdere Nederlandse producenten.

Naast het (lig-)fietsen trok de wielerbaan mij meer en meer, één verzet, één baan en alsmaar rondjes rijden. Met de jaren groeide het aantal kilometers in de benen ten goede van de wedstrijdresultaten. Na ruim een jaar begeleid getraind te hebben op de wielerbaan in Apeldoorn, was 2009 het jaar waarin ik onder andere tweevoudig wereldkampioen ligfietsen (klasse ongestroomlijnd) werd.

2009 was ook het jaar waarin de interesse verlegd werd van wedstrijdrennen naar het ontwerpen van fietsen. Een studie industrieel product design volgde met als doel het overbrengen van het vrijheidsgevoel wat een goede fiets kan bieden. Gedurende deze opleiding ben ik het bedrijf VROEGH Design begonnen omdat de vraag naar nieuwe fietsontwerpen niet kon wachten tot na de studie. Een deel van de projecten is weergegeven in de Projecten pagina.

Na een aantal jaar werken als ondernemer heb ik een extra uitdaging gevonden in het toevoegen van een extra discipline. Om mijn horizon te verbreden ben ik in 2018 begonnen met een pre-master Economie aan de Universiteit Utrecht, gevolgd door de academische master Business Development and Entrepreneurship. Deze studie werkt inspirerend, elke course die ik volg verbreedt mijn kennis en verscherpt mijn visie.

Wil je meer weten, bel gerust.

 
Prototyping.jpg