IMG_3068.jpg

De Fietsfabriek - Bo

In opdracht van De Fietsfabriek hebben we het model Bo uitgewerkt. De conclusies van het marktonderzoek leverde een toegankelijke uniseks fiets op welke momenteel één van de best verkochte fietsen van De Fietsfabriek is.

Zie: www.defietsfabriek.nl


26026769_1767694336588356_1297458511_o.jpg

M5 - 2 Spoke

In samenwerking met onze klant M5 hebben we dit aerodynamische fietswiel ontwikkeld. Het wiel is volledig van carbon fiber en wordt onder andere ingezet door de Nederlandse olympisch- en paralympische wedstrijdrenners. We zijn vanaf het begin betrokken geweest en hebben onder andere zorg gedragen voor het opstellen van het digitale ontwerp. Vanuit deze bestanden zijn de negatieve matrijzen gemaakt waarmee de wielen geproduceerd worden.

Om het ontwerp en de productie op elkaar af te stemmen zijn we twee maanden aanwezig geweest bij de producent in China, hierdoor is het ontwerp goed afgestemd op de faciliteiten van de producerende partij.

Zie: www.2-spoke.com

2-spaaks-vol_gallery.jpg

Haven-9530-NEW.jpg

Minimal Bike

406_vol_links-2-5.jpg

De vormvrijheid van het carbon fiber maakt het mogelijk een fiets te ontwerpen die zich onderscheidt van alle anderen. In opdracht van en in samenwerking met de klant hebben we de 'Minimal Bike' gerealiseerd.

Wij hebben de ideeschetsen uitgewerkt tot een 3D computermodel waarin de geometrie en maatvoering klopt. Aan de hand van deze modellen zijn de productie matrijzen gemaakt.

Sinds begin 2017 is de 'Minimal Bike' op de markt.

Zie: www.minimal.bike


IMG_3075.jpg

De Fietsfabriek - Original long

De Original long is één van de eerste modellen van De Fietsfabriek. Het model wordt al sinds de begin jaren van het Amsterdamse merk geproduceerd. Meerdere jaren stond het ontwerp qua ontwikkeling vrijwel stil, gezien de snel veranderende markt sloot het product niet meer volledig aan op de gebruikers. Wij hebben de fiets herontwerpen om aan te sluiten bij de markt, zonder de kenmerken van De Fietsfabriek te verliezen. In 2017 is dit model op de markt verschenen.

Zie: www.defietsfabriek.nl

IMG_3117.jpg